Жената.net – Зимните храни подходящи за диети

През цялата година тялото на жената се нуждае от витамини, минерали, протеини.

Тези хранителни вещества ни помагат да поддържаме добро здраве и фигура. Въпреки зимата да не е най-подходящото време за спазване на диети, много дами именно тогава избират да редуцират килограмите си.
Кои храни, освен яйца, лук, зелени листни зеленчуци и ябълки е важно да добавим към диетата си?
жената

Помело за жената

Този цитрусов плод има хилядолетна история. Смята се за предшественик на грейпфрута. Богат е на антиоксиданти, за които се смята, че намаляват разпространението на раковите клетки. Помелото е богато и на калий и фолиева киселина. Като всеки цитрусов плод, така и то е подходящо за вашите диетични режими на хранене.
Слънчогледови семки

Чудесни за диетата на жената, лесно преносими са, вкусни и подходящи за междинните хранения.. Само шепа слънчогледови семки може да помогне за потискането на апетита. Консумацията им ще достави на организма ви добри количества магнезий, селен и витамин E, който е мощен антиоксидант.
Кокосово мляко
Ако жената спазва диета, по възможност добавете кокосово мляко към режима си на хранене. То е богато на средноверижни мастни киселини, които могат да спомогнат за ускоряване на метаболизма и дори за насърчаване загубата на тегло. Може да го добавяте към вашите смутита, към кафето си.
Мед
Медът е най-добрият натурален подсладител. Неговите естествени захари помагат за предотвратяване на умората и повишаване на нивото на енергия.
Богатството от антиоксиданти помага да поддържате защитните сили на организма, които зимно време отслабват. Медът има и антимикробни свойства.
Ядки от макадамия
От всички видове ядки, тези на макадамията осигуряват най-високата стойност на мононенаситени мазнини или „чисти мазнини“.

Папая

Вкусен плод, който е богат на витамини С и А, които е много важно да приемаме през зимните месеци. Също така добавянето на повече свежи плодове към дневното меню може да спомогне за естественото добавяне на антиоксиданти, които обикновено се губят, когато храната е термично обработена. Освен това папаята ще засити вашия глад за сладки лакомства.
Земна ябълка
Земната ябълка е идеалната зимна храна, която насърчава загубата на тегло (мечтаният плод за жената). Богата е на фибри, има ниско съдържание на калории и е богата на хранителни вещества, включително фолиева киселина, витамин С, желязо и калий.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *